Cocktailjurken – niet alleen voor de Rich and famous

Posted by admin on Wednesday Feb 15, 2017 Under Cocktail jurken

Het is niet ongewoon voor zowat elke vrouw een uitnodiging krijgt voor een formele bijeenkomst cocktail kleding vereisen. Voor zo’n eenvoudige mode item ten volle waarderen wat Cocktailjurken bent u nodig om te begrijpen waar ze vandaan.

Cocktailjurken begon te ontstaan in de late jaren 1920. Dit was een tijd waar vrouwen waren het verhogen van hun zichtbaarheid in sociale kringen. Plotseling werden zij wordt uitgenodigd om chic lounges en elegante partijen die gecentreerd op het idee van cocktails. Tijdens deze periode waren jurken meestal korte schede jurken die had coördinatie van accessoires. Deze partijen gebeurde meestal tussen de uren van 6 en 8 pm, die een beetje van formaliteit, maar niet volledig zwarte stropdas kleding vereist.

Eerste Wereldoorlog trok ten einde de Amerikaanse bevolking was klaar om te vieren leven als vrouwen volledig de eenvoudige elegantie van Cocktailjurken had omarmd. In feite, was de vraag zo groot dat de Franse ontwerpers die had alleen gespecialiseerd in couture kleding begon te ontwerpen voor cocktailuurtje. Deze jurken bleef trouw aan de aard van de schede van ontwerpen van het verleden, maar ze ook opgenomen de esthetiek van een chique ontwerp zodat gastvrouwen en gasten een elegante en mode vooruit kijken.

Maar niet lang daarna WWI begon de Franse ontwerpers stijlen te evolueren. Overwegende dat de Cocktailjurken vroeger erg standaard en zelfs gewoon op zoek, begon plotseling elementen van de ontwerpen te veranderen. Ontwerpen met toeters en bellen in weelderige satijnen en zijde waren standaard en nam van Amerika door storm.

In feite, in de jaren 1930 begon Cocktailjurken af te tekenen als standaard kledingkast items. Sterren van de dag begon naar de sport looks die gemakkelijk van dag naar nacht overgestapt.

Tijdens de jaren 30 en 40′ de traditionele hemline van een cocktailjurk de neiging te dalen naar de enkel.
Dat duurde tot de Tweede Wereldoorlog tijdperk toen die lengtes begon te stijgen.

Door de late jaren 1940 jurken begon te meer gemeengoed worden en werden aangebracht in tijdschriften. En door de jaren 1960 was niet langer beschouwd als een specialiteitpunt, maar in plaats daarvan werd een must stukje van de garderobe van elke vrouw.

Vandaag bijna elke vrouw heeft een favoriet, de little black dress in hun kast. Cocktailjurken hoeft echter niet te strikt zwart. In plaats daarvan, heldere en gewaagde kleuren worden grotendeels geaccepteerd. Bovendien ontwerpers vandaag hebben de neiging voor het verfraaien van hen met pailletten, linten, steentjes en andere decoratieve accenten.

Cocktail jurken hebben doorstaan de tand des tijds, en zij zal blijven behouden hun tijdloze populariteit als mode evolueren. Zij zijn een fantastische chic optie zonder dat u om te worden volledig formeel in uw kleding keuzes, die u helpt te worden op passende wijze gekleed voor een verscheidenheid van sociale gelegenheden. meer info: cocktailjurken online nederland

Je zou ook graag:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.